Wie zijn wij?

Ramon Etman

RAMON ETMAN (43 jaar)

Producent

18 jaar geleden (2003) begon ik als regisseur en producent aan mijn eigen speelfilm Horizonica. Zonder kennis en netwerk maar wel enorm gedreven door een groot enthousiasme en passie begon ik aan mijn filmdroom. Van een poster ophangen in de kroeg tot en met 1236 vrijwilligers die meededen aan het grootste vrijwilligers filmproject van Nederland die in 2006 op het Nederlands Film Festival in premiere ging. De kracht voor mij is om samen met een grote groep talentvolle mensen tot een prachtige film te komen waarbij alle facetten van film belangrijk zijn. Er samen voor gaan! Of je nou veel of weinig budget hebt. De drive om een prachtige persoonlijke film te maken is voor mij het allerbelangrijkst. Als maker blijf je jezelf ontwikkelen en zul je ook genoeg meters moeten maken om je als maker te ontwikkelen en vormen.

 

LISETTE VLASSAK (28 jaar)

Regisseur

Haar eerste hbo-studie CO IEMES (Communicatie - International, Event, Music & Entertainment Studies) bracht Lisette in een excellentietraject Film, waarbij een select groepje studenten mocht werken aan korte films. Ze ging stagelopen bij het Eindhovense filmplatform BROET en haar stagebegeleider Ramon Etman bezorgde haar een video-assist plaats bij ‘De Helleveeg’ van regisseur André van Duren.
Door te werken op een grote filmset wist ze dat dit hetgeen was wat ze wilde gaan doen. Lisette maakte na haar stage diverse korte films en deed een schat aan ervaring op door in verschillende functies mee te werken op diverse filmsets.

Steeds meer commerciële projecten dienden zich aan waarvoor ze de regie deed, waardoor ze zichzelf in 2017 als freelancer vestigde. Ze regisseerde o.a. verschillende tv-commercials en tal van andere projecten waaronder een videoclip voor Davina Michelle. Deze periode heeft haar veel kennis gebracht, maar Lisette wilde meer en vooral wilde ze leren hoe je nu echt verhalen moet vertellen. In 2017 werd ze toegelaten op de Nederlandse Filmacademie waar ze sinds dit jaar is afgestudeerd in de richting regie-fictie met haar afstudeerfilm ‘Cocon’.