Wat vinden de filmmakers zelf:

Lisette

Via een excellentietraject film en een docent van mijn eerste hbo-opleiding kwam ik in 2014 in contact met het Eindhovens filmplatform voor jonge filmmakers; BROET-Basement waar ik stage ging lopen en Ramon mij begeleidde. Ik kwam hier niet alleen meer in aanraking met film en het zelf maken ervan, maar kwam ook meer met mijzelf in contact als maker. Vanaf moment 1 was ik gefascineerd door de verhalen die Ramon mij vertelde. Daarnaast proefde hij mijn passie voor film en bezorgde mij een technische functie als video-assist op de Nederlandse speelfilmset van ‘De Helleveeg’ die opgenomen werd in Eindhoven (regie: André van Duuren en
producent Matthijs van Heijningen). Ik kwam zo op een professionele filmset terecht en werkte daar met de echte ‘oude rotten’ uit het filmvak.

Verder liet Ramon mij zien wat voor magisch vakmanschap film maken is en dan specifiek op het gebied waar ik in verder wilde: het regisseren van films. Ramon heeft mij geleerd dat je door de energie die je uitstraalt en het geloof in jezelf kunt komen waar je maar wilt en tot op de dag van vandaag pluk ik hier de vruchten van. Dit gaf mij het doorzettingsvermogen toelating te doen aan De Nederlandse Filmacademie waar ik dit jaar afstudeer (lichting regie 2021). Ramon is een filmkenner en een kenner van het vakmanschap film. Ook op het gebied van dramaturgie weet hij feilloos de vinger op de zwakke plek te leggen. Hij weet je als maker altijd te supporten, hoe krankzinnig of gevoelig je ideeën ook zijn. En dat heb je naar mijn mening nodig als (fragiele) maker; iemand die door zijn jarenlange kennis jou ondersteunt tijdens het maakproces en jezelf meer kan laten vertrouwen op het bestaansrecht van jouw verhalen.

 

Fabian

In 2003 heeft Ramon mij, als writer-director van intieme short films, de gelegenheid aangeboden om voor het eerst als co-director en DP een grootschalige feature film te maken samen met hem. Dit heeft mijn loopbaan als filmmaker enorm doen groeien en ontwikkelen, waardoor ik de mogelijkheid had om mijn eigen grote feature film productie “Voorbijgangers” te verwezenlijken. Hier ben ik Ramon eeuwig dankbaar voor. Door zijn passie, kennis en betrokkenheid richting vele aspecten van het filmvak én de Nederlandse filmindustrie is Ramon door de jaren heen een uniek en zeer waardevol persoon geworden. Iemand die altijd de daad bij het woord voegt, met persoonlijke drive en intense toewijding. Iemand met hart voor film, en mensen.

 

Lisanne

Ik kwam bij Ramon met een bijna-af scenario en hij heeft me verder geholpen en inzicht gegeven in welke crewleden ik nodig had en hoe ik contact met hen kon opnemen. Ook steunde hij mij in het krijgen van budget via Cinecrowd en een regionale en provinciale subsidie. Wat een filmpje met een budget van 400 euro had kunnen worden, werd een film met een budget van meer dan 15.000 euro. Met een super gedreven en professionele crew. Ik had dit nooit durven dromen. Mijn afstudeerfilm is daardoor echt naar een hoger plan getild!

 

Jasper

Ramon heeft mij jarenlang begeleid tijdens verschillende (kort) film producties. Als beginnend filmmaker heb ik van zijn rijke ervaring en kennis kunnen genieten, om mijzelf te ontplooien tot de professional die ik nu ben. Met een warme, eerlijke en persoonlijke benadering, haalt Ramon het beste uit jou als filmmaker naar boven. Het is daarom dat ik anderen aanbeveel om gebruik te maken van Ramon zijn expertise, om je scenario, productie of jezelf als filmmaker, naar het volgende niveau te tillen.

 

Maurice

Ramon is een bevlogen onderwijzer met veel praktijkkennis, opgedaan tijdens de vele uren die hij in verschillende functies op filmsets heeft doorgebracht. Pragmatisch, hands-on. Ook een vriendelijke en benaderbare leermeester die je inspireert met zijn optimisme.

 

Margo

Ramon is een filmmaker in hart en nieren. Zijn enthousiasme, ervaring en vakkundigheid op het gebied van films en het creëren van films maken dat het een plezier is om met hem te mogen werken! Ik heb dat zelf mogen ervaren toen Ramon mij begeleidt heeft bij het project Life The Movie!

 

Harrie

Ramon is enorm bevlogen en gepassioneerd over het filmvak. Hij weet zich altijd tot het uiterste in te spannen om zijn kennis en passie over te dragen.